Kolay baklava malzemeleri
1 paket hazır baklavalık yufka
200 gram tereyağ
2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Şeker ve su tencereye konur, 10 dakika kadar kaynatılır, kaynayınca limon suyu atılıp 2-3 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır.
Kolay baklava tarifi
Tereyağ eritilir, içine sıvı yağ atılır. Fırın tepsisi yağlanır. Tepsiye 3 yufka konur, fırça yardımıyla yağ sürülür, yufkaların yarısı bitene kadar her 3 yufkada bir yağlama işlemine devam edilir. Yufkaların yarısı bitince ceviz içi serpilir, kalan yufkalar yine 3 yufkada bir yağlanarak yufkalar bitirilir. Dikdörtgenler şeklinde kesildikten sonra kalan yağ üzerine gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir. Şerbet sıcağa yakın ılıkken soğuk baklavaya dökülür. 5-6 saat sonra servis edilir. Afiyet olsun…